Recept med Julita Rapsolja
Havrebröd med Julita Rapsolja 16 st

Lägg i en bunke
½ pkt (25 g) jäst
2 dl fiberhavregryn
6 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk socker
2 msk Julita Rapsolja
2 dl mjölk
2 dl vatten
Blanda samman till en deg. Degen blir ganska lös.
Låt degen vila ca 1 timme.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla en liten långpanna med Julita Rapsolja.
Häll degen i långpannan. Bred ut den jämnt.
Strö lite havregryn över degen.
Låt degen jäsa 60 minuter.
Grädda ca 10 minuter tills brödet fått en
ljusbrun färg.
Ta upp brödet och dela det i fyrkanter när
det kallnat.

Nötig salladsdressing

½ citron
½ tsk salt
lite peppar
1 msk honung
3-4 msk kallpressad rapsolja

Blanda allt och du kan även finhacka valnötter eller cashewnötter och blanda i. Har du redan saltade cashewnötter så uteslut saltet.
Njut!!! En fräsch och nötig dressing, perfekt för nötallergiker om man inte har i några nötter.


Bredbart Rapsoljesmör

Låt
1/2 kg smör ligga framme en stund för att mjukna lite. Kör det sedan i mixer tillsammans med
2 dl Julita Rapsolja.
Häll sist ned
ca. 1 dl vatten.
Mixa.
Tillsätt ev. salt eller varför inte vitlök efter smak.
Klart. Jättegott på smörgåsen.